September 2019-september 2021

Generalforsamling på skolen 2021

Torsdag den 9. september 2021 var der generalforsamling på skolen igen. Se referat på hjemmesiden.

Gåtur langs Mølleåen

MK og EK havde den 10. august 2021 arrangeret en gåtur i det skønne landskab langs Mølleåen. Vi så de smukke huse nær Rådvad, den dejlige grønne skov, åens bugten og opstemning til industrielt brug. Der var rig lejlighed til at tale sammen på turen.

Efter turen nød vi så Rådvad Kros smørrebrød og kølige øl.

En dejlig tur i det grønne. Deltagere var: BG og Tutter, FK og Marianne, JJ, HTS og Ayoe, LLH, EK, MK, AR og HH

Med Jan Janssen på sporet af Guldalderen i Latinerkvarteret

 21. juni 2021 havde Jan Janssen inviteret til en byvandring i Latinerkvarteret.
Vi fik utrolig mange oplysninger og historier om Guldalderens store personligheder i forbindelse med forskellige adresser, vi passerede forbi. Undervejs kiggede vi ind i den smukke bispegård. Afslutningvis gik vi igennem St. Kannikestræde med de gamle kollegier, bl.a.Elers, hvor Heinrich Steffens, dansk romantiks fødselshjælper, holdt forelæsninger.

Vi afsluttede turen med frokost hos Jacobsen på Kultorvet.
Deltagere var JJ, SN, EE, FK og Marianne, LLH, BG og Tutter, EK og MK

Afskedsreception på skolen for Anne Jensen

Fredag den 4. juni 2021 blev der afholdt afskedsreception på skolen for Anne Jensen. Receptionen var blevet udsat på grund af covid-19.

Af foreningens medlemmer deltog BG, KHJ, LLH, AP, HTS, RAJ, FBL,EE, EL, og VB.

Besøg på Willumsens Museum

På initiativ af Bjarne og Tutter mødtes en solrig dag i slutningen af november - den 20/11-2020- en lille skare på Willumsens Museum i Frederiksund både for at se udstillingen 'Iscenesat natur og liv, sene værker af Ernst L. Kirchner og J.F. Willumsen', men også samlingsophængningen Willumsens verden.

Det var en spændende udstilling, hvor man igen og igen undrede sig over, hvor meget de to kunstnere spejlede sig i hinanden - og tiden, selv om de aldrig havde mødt hinanden.

Efter udstillingen tog vi til restaurant Tolboden, hvor vi fik en dejlig kold øl og en god frokost i solskinnet lige ud til havnen.

En dejlig oplevelse.

Deltagerne var FK og Marianne, HTS, BG og Tutter, Hanni og Bjarke

Besøg på Vinduesmuseet i Søborg

Den 22. oktober 2020 mødtes 13 deltagere i industriområdet i Søborg for at besøge det lidet kendte Vinduesmuseum som var indrettet i en gammel  produktionshal for Veluxvinduer. Besøget var en succes. Det var spændende med tidstunnel, med forskellige vinduestyper, med eksempel på cylinderglas og den fine historiske samling af vinduer. Viden og æstetik i smuk forening.

Efter museet blev der spist frokost på MAD 24 på Søborg Hovedgade, hvor der både var en rar atmosfære og god mad og drikke.

Deltagerne var: BG og Tutter, FK og Marianne, JJ, MK, HTS og Ayo, Lone, LLH, EK, HH og Bjarke.

Generalforsamling afholdt hos Ellis 2020

Torsdag den 10. september 2020 blev foreningens generalforsamling afholdt hos Ellis på grund af frygt for coronasmitte på skolen.

Referat ses på hjemmesiden.

Med Jan Janssen i Søren Kirkegaards fodspor

Den 25. august 2020 havde JJ inviteret til en byvandring i Søren Kirkegaards fodspor. Vi fik besøgt SKs forskellige boliger i den indre by, hørte om hans liv og hans værker og generelt om hans samtid. 

Efter rundvisningen gik de fleste til restaurant Huset med det grønne træ på Gammel Torv, hvor de serverede dejligt smørrebrød.

Deltagerne var: BG og Tutter, KHJ, LC, Lone Jansen, Marianne, SN, MK, HT og Jette, HH og Bjarke, JJ

Copenhagen Contemporary på Refshaleøen

Den 22. juli 2020 havde Seniorklubben sit første arrangement efter nedlukningen af landet på grund af coronapandemien.

Turen gik til Copehagen Contemporary, som havde en udstilling hvor især det første rum, hvor stribede lyserøde "orme" hævede og sænkede sig var fascinerende. Udstillingen var i en kæmpehal fra B&Ws tid. På første sal var der en labyrint, hvor publikum kunne fremstille udsagn i forskellige materialer. Udsigten var flot.

Der blev spist frokost på Reffen.

Deltagerne var  HTS, LLH, FK og Marianne, BG og Tutter, JJ, MK og HH. 

Kviumudstillingen Pale Male Tales hos Nils Stærk

Den 3. marts 2020 mødtes en lille gruppe i Nordvestkvarteret for at se Kviums nye udstilling Pale Male Tales - blandt andet inspireret af omtale i Politiken.

Det var en lille, men meget interessant udstilling af malerier i forskellige størrelser, der gik tæt på manderollen, men der var også en ret stor bronzeskulptur af tarme.

Efter udstillingen gik vi til Café Castro på Nørrebrogade, hvor vi igen fik en rigtig fin frokost og god betjening.

Deltagerne var: BG og Tutter, EK, Lone, HTS, Bjarke og HH.

Meteoritter

Den 6. februar 2020 mødtes vi med Jørgen for at se udstillingen om meteoritter på Statens Naturvidenskabelige Museum.Det var en fin rundvisning, hvor Jørgen viste rundt og øste af sin meget store viden om emnet. Deltagerne var JA, FBL og ledsager,SN, LLH, HT og Ayoe, MK, EE, Lone og EK. Efter rundvisningen spiste vi frokost og fik kaffe og kage på "Under uret". Herefter tog 5 deltagere videre til Zoologisk Museum.

Efterjulefrokost hos LC og Lene

Allerede den 21. januar 2020 mødtes Seniorklubben igen - denne gang til efterjulefrokost hos Leif og Lene i Nivå. Det var en stor forsamling på knapt 30 personer der nød den gode frokost, det hyggelig samvær med kolleger og værtsparrets store gæstfrihed.

Corners fernisering på Sophienholm

Søndag den 19. januar 2020 mødtes en stor gruppe af foreningens medlemmer til Corners årlige fernisering på Sophienholm.

Igen i år viste Mogens os rundt på udstillingen, men på grund af det store antal fremmødte havde han allieret sig med med Morten Skovmand. Det var en god udstilling og vi var meget glade for de to guiders indsats.

Gipsafstøbningssamlingen

Kort før jul, den 21. December 2019, mødtes en lille skare i Toldbodgade for at se den sjældent tilgængelige Gipsafstøbningssamling. Det var en fin oplevelse af se afstøbningerne af de kendte antikke værker og værkerne fra Renæssancen, men også gravmonumenterne over Henrik II og Catharina af Medici- for ikke at forglemme det muntre epitafium over Fru Marselis og hendes 2 ægtemænd.

Deltagerne var BS,AM HTS, og HH som fortalte

Nogle tog derefter på Mormors cafe og senere til gløgg på Hviids Vinstue, nogle havde andre planer.

Pentesileia i Skuespilhuset

Den 30. November 2019 var en meget lille skare bestående af HTS, HH og Bjarke i Skuespilhusets lille scene Mellemgulvet for at se Kleists version af antikkens fortælling om Achilleus og Pentesileia . Det var en voldsom, blodig og alligevel enkel opførsel med en ny slutning på historien.

Bagefter spiste vi dejlig middag på Havfruen i Nyhavn.

Platons Symposion i Skuespilhuset

Den 26. oktober 2019 var en lille skare af foreningens medlemmer til forestilling på Skuespilhusets lille scene ved navn Mellemgulvet.

Forestillingen var Platons Symposion. Det var en formidabel oplevelse at se den gamle tekst kraftfuldt fortolket af gode skuespillere og enestående scenografi og instruktion.

Efter forestillingen nød vi et glas øl i Nyhavn.

Deltagerne var : LH, SN og Else, HTS, HH og Bjarke

Rundvisning på Vestre Kirkegård

Tirsdag den 24.september 2019 havde Ellis arrangeret en rundvisning på Vestre Kirkegård med den herlige rundviser Stine Helweg, som vi også havde fornøjelsen af at blive vist rundt af, da vi besøgte Assistens Kirkegård.

Det var igen en herlig og lærerig oplevelse.

Efter rundvisningen gik vi gennem Carlsbergbyen til restaurant Tramonto, hvor vi nød en lettere anretning og køligt øl.

Deltagere var JJ, RAJ, BG og Tutter, Lone, LLH, JA, HTS og Ayoe, Marianne, SN og Else, HH og Bjarke, LH, og EK ,

Karin Birgitte Lunds fernisering på Sophienholm

Karin Birgitte Lund havde inviteret Seniorklubben til fernisering på Sophienholm den 14. september.

Udstillingen omfattede ikke alene illustrationerne til Sagaerne, men også billeder fra flere årtier, samt arbejdet med pengesedlerne.

Der var flere deltagere fra foreningen.

Michaels afskedsreception

Den 13. september 2019 deltog nogel af foreningens medlemmer i den afskedsreception, som skolen holdt for Michael.

Ved den lejlighed blev han opfordret til at melde sig ind i foreningen.

Generalforsamling 12-9-2019

Den 12. september 2019 holdt foreningen den årlige generalforsamling på skolen.

Efter generalforsamlingen var der spisning og hyggesnak

Tilstede var : MB,LLH,BG, HH, EK, AP, LH, SN, FBL, HTS, MK, MNø

Referat og regnskab er rundsendt og kommer til at ligge på hjemmesiden under referater. Men teknikken driller.