At være eller ikke at være...

Fredag den 23. juni 2017 mødte mange nuværende og tidligere kolleger til Erik Erstrup op for at deltage i hans afskedsreception og i fejringen af hans 40-års jubilæum på Greve Gymnasium. Det var en usædvanlig varieret og festlig afsked.

Da skolens ansatte gik til sommerfest blev en gruppe af foreningens medlemmer til et ekstra glas vin og lidt hygge i studiehjørnet.

Den 6. juni 2017 mødte en stor skare for at deltage i Jans rundvisning på Kastellet og Nyboder.

Det var spændende steder og Jan fortalte levende og informativt om stederne, som flere af os ikke havde besøgt ret meget.

Bagefter var der fremragende frokost på Café Petersborg, hvorfra ingen gik sultne hjem.

Deltagerne var foruden JJ: BG og Tutter, HTS, SN og Else, EK, FK, LC og Lene, LLH, HR og Lars, LH, PJ og Lone, KLa, MK og HH 

Den 18. maj 2017 tog en lille gruppe balletinteresserede til Det Kongelige Teaters opsætning af Balanchines Juveler, som bestod af Smaragder med musik af Fauré, Rubiner med musik af Stravinsky (og med dygtige Ida Prætorius i en herlig pas de deux) og Diamanter med musik af Tjajkovskij. En meget varm og dejlig oplevelse med en fortjent forfriskning bagefter.

Deltagere : OP, HTS, LH, GD, Inge-Lise, HH 

Den 25. april 2017 havde Rikke med stor succes arrangeret en rundvisning på Superkilen på Nørrebro. Et spændende og farverigt sted, som vi fik god besked om af den kyndige guide, Elisabeth. Hun forklarede og gjorde os opmærksom på mange ting, som vi ellers ikke ville have lagt mærke til.

Efter den gode, men kolde tur spiste vi frokost på Café Castro, som fungerede helt perfekt.

Deltagerne var: KD og Jørgen, HTS, MK, LH, LLH, HH og Bjarke, JJ, OP, BG og Tutter, BS, EK, SN og Else, FH, AR, RAJ og Lasse

Den 4. marts 2017 mødtes en lille skare i Skuespilhusets mindre scene "Mellemgulvet" til skuespillet Stjernefamlien af Nikoline Werdelin. Det var en god forestilling, men med den tidstypiske scenografi med stole til de medvirkende, som opholdt sig på scenen hele tiden. Dejligt med Werdelins satiriske tone.

Bagefter var der et glas øl i Nyhavn.

Deltagerne var SN og Else, HTS, LH, FH, Hanni og Bjarke

Den 18/2 2017 SN, Hanni og Bjarke til Shakespeares komedie: Helligtrekongersaften" i Skuespilhuset.

Næste gang vi skal på Store scene skal vi nok rykke lidt tættere på scenen for at se og høre bedre.

Et glas øl bagefter i Nyhavn 17, hvor vi før har været.

Igen i år viste Mogens Nørgaard rundt på Corners udstilling på Sophienholm den 22. januar 2017. Traditionen tro blev det et tilløbsstykke med 22 deltagere. Tak til Mogens for den gode oplevelse.

Den 10. januar 2017 mødtes over halvdelen af foreningen til den årlige januarfrokost på café Mandela, Onkel Dannys Torv.

Vi hyggede os med hinanden og den udmærkede mad, som Ellis havde styr på, og glædede os over den centrale beliggenhed.

Deltagere var: MB, SN, FK, LH, BG, GO, FK, AR, RAJ, HTS, MK, KB, HH, EK, GV, AM, BS, KD, JA, LC, OP, KLa og LLH.

Den 29. november 2016 besøgte vi Bigumudstillingen på Arken. Det var en stor og fornøjelig udstilling.

Der var plads til at spise frokost i Arkens cafe med den flotte udsigt.

Deltagere var SN og Else, HH og Bjarke, HTS, JJ, HR, MK, PJ, JA og KLa.

Den 22-9-2016 var et stort hold i Skuespilhuset til forpremiere på de græske tragedier Ødipus og Antigone, som var slået sammen til en forestilling.

Det var en utraditionel, kontroversiel og meget kropslig opsætning af Elisa Kragerup, som tidligere har instrueret klassikere med Det Røde Rum, som vi har set flere gange. 

Deltagere var AM, OP, MB og Annette, LC og Lene, LLH, MK, KB, EK, HTS, SN og Else, HH og Bjarke

En lille gruppe fik en snak og et glas øl bagefter i Nyhavn 17.

Den 8. september 2016 afholdtes den årlige generalforsamling på skolen.

Rektor Mette kom for at hilse på og foreslog en rundvisning på skolen for at se alle de nye tiltag og høre om nye planer.

Der var virkelig sket meget og de nye projekter for idræt skulle efter planen være færdige juli 2017. Så næste år er der nok endnu mere nyt at se.

Vi fejrede foreningens 10 års jubilæum med en skål i bobler.

Herefter generalforsamling og spisning som vi plejer.

Til stede var: Allan B., Kirsten L., Glen, Annette, Peter J., Søren Skat, Lotte, Merete B., Bjarne G., Rikke, Vibeke, Lasse, Merete K., Hanne Tabbert, Ellis og Hanni

2-9-2016 holdt skolen afskedsreception for Finn. Mere end halvdelen af foreningens medlemmer var mødt op for at hylde Finn for hans store indsats og betydning for skolen. Der blev holdt mange taler for Finn og foreningens gave blev afleveret med indlæg af Hanni

På initiativ af Carsten viste Mogens Marker, som er geolog, den 15/8 2016 rundt i Karlstrup Kalkgrav. Kalkgraven i sig selv er smuk og Mogens forklarede på kyndig vis hvad det var vi så. Han havde endda på forhånd fundet en kalkklods med adskillige forstenede søpindsvin og en prøve på den fiskeler man også kan se dér.

Efter kalkgraven var der god og billig frokost på Cafe A i Solrød Center.

Deltagerne var CW og Inge-Lise, BG og Tutter, HH, LLH, AR, HTS, GO, SN og Else, KHJ

Den 29. juni 2016 inviterede Anne på tur til udvalgte haver på Frilandsmuseet, mens det endnu var gratis. Vejret viste sig ikke fra den pæneste side, faktisk regnede det ret meget, men vi kom fint omkring under Annes kyndige vejledning og store tålmodighed over for vores mange spørgsmål. Vi så forskellige haver, men også flere huse, bl.a. et nyåbnet hus fra Fyn, hvor der duftede dejligt af mad. Huset er tænkt som en sanseoplevelse. Vi spiste vores medbragte mad og derefter gik den hårde kerne videre til Bornholmerhusene. Deltagerne var LLH,RAJ,ELSE,EK,HTS, GO, KD og Jørgen, VB, CW og Inge Lise, AM, AR, HH .

24. Juni 2016 mødtes vi på skolen til afskedsreception for Søren Skat. Der var mange taler og adskillige medlemmer var naturligvis mødt op : MB,EK,HTS,LH, LLH, JA, GO, HC, VB, BG, FK, FBL, HH

Efter receptionen havde vi igen et ydmygt mmslukefter, hvor vi kunne hygge lidt.

24.maj 2016 var vi på initiativ af Rikke på rundtur på Assistens Kirkegård med en meget finurlig guide, der med lune og faktuel viden, sørgede for prima underholdning i 1½time. Og det var ganske gratis!
Deltagere var Rikke&Lasse, Hanni&Bjarke,Tutter&Bjarne, Kirsten&Jørgen, Leif&Lene, Lotte, Ellis, Anne, Vibeke, Lasse, Freddy, Jørgen, Gunnar, Merete, Flemming,Else og undertegnede. Billeder findes i vores fotoalbum. OG der var frokost på Bodega bagefter.

Hanne Tabbert Sinding

17-3-2016 arrangerede Ellis og Merete et besøg på Ordrupgård til udstillingen "Hjemme hos Hammershøj".

En hurtig invitation fra en gammel kollega KarinBirgitte Lund til fernisering den 12-3-2016Paper Works i Skovhuset i Værløse fik mange til at møde op. Det var dejligt at se de karakteristiske sarte og yndefulde tegninger af mange krabber. Solen var ved at bryde igennem tågen, Skovhuset ligger meget yndigt ved Søndersø, så det hele var en dejlig oplevelse.

Deltagerne var HTS, LC og Lene, EK, LLH, PJ og Lone, BG, KeL, MNø, HH og Bjarke. Lasse var godt på vej, men nåede det ikke på grund af punktering. 

Den 24. januar 2016 viste Mogens på sædvanlig kyndig vis rundt på Corners udstillingSophienholm. Deltagerne var KB, LH, LC og Lene, VB, HTS, LLH, EK, PJ og Lone, FK og Marianne, GD og Helle.

Den 12. Januar mødtes 20 medlemmer til julefrokost i januar i restaurant Tårnet på Christiansborg. Vi havde fået tildelt 1 time og 50 minutter til frokosten, som bestod af en lækker Fanølaks mm og en velsmagende osteanretning. Restauranten var et meget spændende og smukt lokale at spise i og mange deltagere tog også en tur længere op i tårnet for at nyde udsigten.

Herefter var der te eller kaffe på Cafe Norden.

Deltagerne var HC, AR, VB, RAJ, MK, KB, BS, AM, GO, LH, BG, LC, EK, HH, HTS, JA, LLH, ABL, KEL, FK, mens FH var blevet syg.

I al hast og inden Gipsafstøbningssamlingen lukker på grund af besparelser mødtes 9 juletravle personer den 15. december 2015 til en rundvisning på museet. Vi så på den gamle pakhusbygning, på David udenfor, de fine gipsafstøbninger fra den græsk-romerske oldtid, fra gotikken og renæssancen. Der blev fortalt om stilarter og myter inden vi sluttede af med frokost på den nærliggende og udmærkede Cafe Toldboden

Deltagerne var KLa, KB, LH, Lena, AR, VB, HTS, MK og HH, som også viste rundt på Gipsen.

Den 27. november 2015 mødtes vi til Dance2go på Kgl. Teaters Gl. Scene. Vi skulle se Ida Prætorius danse hovedpartiet i den hvide scene af Svanesøen. Det var lidt specielt fordi danserne så ensartet mutte ud - og ikke havde antydning af forelskelse. 2. del af forestillingen var dog særere: ingen dansede men i orkestergraven lavede man råbekor om filosofiske emner - dog iblandet en lang protest mod dette, når nu teateret havde så store problemer på grund af endnu en massiv sparerunde. Desuden kunne kun tilskuere på 1. række se hvad der skete dybt i graven. Meget sært.

Deltagerne var LLH, EK, HTS, VB, MK, LH, AR, HH og FH var tilmeldt men nåede ikke frem. Øl bagefter i August B. i teaterbygningen.

En strålende søndag, den 8. november 2015, bød HTS og HR på tur til Statens Museum for Kunst for at se særudstillingen om Eckersberg. Det var en stor oplevelse at se så mange og forskellige værker og især at se de store værker som f. eks. portrættet af Thorvaldsen.

Bagefter var der diverse burgere hos KHClausen i Øster Farimagsgade.

Deltagerne var: HR og Lars, HTS, LLH, EK,FH, LC og Lene, GO, CW og Inge-Lise, HH og Bjarke